Workshops bij De Graver

Een inleidende tekst over de workshops.

Dansschool The Targets Stijl & Country Line Dance

Dansen houdt je fit!
Argentijnse Tango, Salsa, Merengue, line dance, wat je maar wil!

Ruud en Francien Prudon staan klaar.

 

Meld u aan voor deze workshop via de contactpagina.

Braziliaanse Percussie

De Braziliaanse percussie workshop van Brapewo duurt ongeveer 90 minuten. Uiteraard is langer of korter ook mogelijk. Tijdens de percussie workshop leren de deelnemers een volledig Braziliaans samba nummer drummen op de Braziliaanse trommels.

De workshop begint met het leren spelen van een basis samba ritme, waarbij elke deelnemer op zijn of haar eigen instrument een samba leert spelen. Wanneer iedereen “de slag te pakken heeft”, worden de diverse ritmes samen gevoegd en ontstaat er al snel een swingende Braziliaanse samba. Door op elkaar af te stemmen en naar elkaar te luisteren, ontstaat een uniek samenspel.

Als de deelnemers “de slag” van het basis ritme eenmaal te pakken hebben, wordt dit uitgebreid door middel van verschillende breaks en solo’s die de deelnemers zelf spelen. Door deze aanpak blijft de workshop zich constant vernieuwen en ontstaat er een actieve en dynamische interactie tussen de deelnemers. De succesformule voor deze workshop is gebaseerd op een combinatie van humor, interactie en muzikaal samenspel. Tegen het einde van de Braziliaanse percussie workshop drumt de hele groep een volledige Braziliaanse samba; de groep zal zichzelf versteld doen staan!

Door de jarenlange ervaring van de workshopleider en zijn kwaliteiten als stand up comedian, wordt de workshop op een unieke, spraakmakende en onderscheidende manier vorm gegeven.

De Braziliaanse percussie workshop van Brapewo is de enige échte Braziliaanse percussie workshop die in België, Nederland en Duitsland wordt aangeboden. Een bijzondere workshop, mede vanwege het feit dat alleen originele Braziliaanse instrumenten worden gebruikt, die ook in Brazilië bespeeld worden door de “Escola de Samba’s” van Rio de Janeiro.
Onze workshopleider volgt regelmatig zelf workshops bij verschillende “Meastre’s  de Samba” van de Samba Scholen uit Rio de Janeiro, dit om de authenticiteit van de sambaritmes, breaks en solo’s zoveel mogelijk te waarborgen.

 

Wanneer de Braziliaanse percussie workshop wordt inzet als teambuilding, kunt u gebruik maken van een aantal programma’s die ontwikkeld zijn door Brapewo in samenwerking met bedrijven en (zorg)instellingen. De onderwerpen die u als klant wilt behandelen, verwerken wij in het programma van uw keuze, met als doel de teambuilding workshop aan te laten sluiten bij de onderwerpen die voor uw organisatie actueel zijn. Om de teambuilding workshop op uw wensen af te stemmen, hebben wij vooraf gedegen overleg met u.

Meld u aan voor deze workshop via de contactpagina.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor een workshop?

Neem contact met ons op via het contactformulier.